maandag 17 november 2008

“Informatiedag jonge ondernemers”

clip_image002

Organisatie

Wat is Attak?
“Attak is dé organisatie voor het stedelijk jongerenwerk in Tilburg!” Autochtoon, allochtoon en vluchteling; jongens én meiden. Attak biedt jongeren kansen en uitdagingen! Attak helpt je een stuk op weg!
Op welke terreinen werkt Attak?
Preventie is voorkomen dat je dieper in problemen raakt. ‘Maatschappelijk kwetsbaar' zijn betekent dat je als jongere vooral geconfronteerd wordt met de controle van de maatschappij en minder kans krijgt om te profiteren van de maatschappij! Attak luistert naar jongeren en laat je op die manier weten dat je serieus wordt genomen. Je vindt bij Attak een plek waar je welkom bent!
Sociale activering is het uitdagen tot actief worden! Je kunt bij Attak niet binnenkomen zonder aan alle kanten te worden geprikkeld om iets meer te doen dan alleen achter een computer te zitten of een filmpje te kijken. Aan alle kanten zie je actieve mensen. Voor de ene jongere betekent sociale activering het doorbreken van eenzaamheid, voor de andere is het beter werk of betere scholing.
Maatschappelijke participeren betekent actief meedoen. Eerst aan de Attak-activiteiten en later aan de samenleving. De jongeren leren door zelf een activiteit te organiseren of door zelf op te komen voor een belang. Attak biedt ruimte om mee te doen, vaardigheden te leren en kennis op te doen. Bijvoorbeeld jongeren samen een evenement laten organiseren.

Doelgroep

Attak richt zich op alle jongeren uit Tilburg en omgeving, in de leeftijd van 16 t/m 26 jaar. Binnen deze groep is er specifieke aandacht voor: allochtone jongeren, meiden, tieners in de binnenstad en ‘kwetsbare’ jongeren.

Educatieve activiteit: “Informatiedag jonge ondernemers”

Beginsituatie: Het stedelijk jongerenwerk komt al lange tijd jongeren tegen die professioneel verder willen met waar ze goed in zijn. Dit zijn vaak dingen als: beats maken, hosten, rappen, websites maken, grafisch vormgeven, etc. etc.. Toch komen deze jongeren vaak niet bij de juiste instanties terecht, denk bijvoorbeeld aan de Kamer van Koophandel. Veelal blijven zij circuleren in het informele circuit, waarmee ze wel wat geld verdienen, maar zonder na te denken over consequenties die dit kan hebben (denk bijvoorbeeld aan het niet opgeven van inkomsten bij de belastingdienst).

Doelstelling: Het stedelijk jongerenwerk wil beginnende ondernemers op een laagdrempelige manier in contact laten komen met essentiële onderdelen voor het starten van een onderneming. Middels een informatiedag (medio april 2009) willen wij deze jongeren een goed beeld geven van hoe je een onderneming start en runt.

Jongeren moeten dus een goed beeld kunnen krijgen van: hoe je een bedrijf start, wat je daarbij nodig hebt, wat je allemaal zelf moet doen, wat anderen voor hen (kunnen) doen.

Wie zijn er zoal wenselijk op de informatiedag? Bijvoorbeeld: de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst, een accountant, financiers, een aantal succesvolle jonge ondernemers die hun verhaal vertellen, interessante netwerkfiguren, workshopleiders (workshop netwerken, workshop boekhouden, workshop “hoe doe ik mijn eigen management?”), etc..

Begeleiding & Coaching

Voor het opzetten en uitvoeren van de informatiedag zul je begeleid & gecoacht worden door Paulus Kuiper: 37 jaar, 4e jaars deeltijdstudent CMV aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en sinds september 2000 als jongerenwerker werkzaam bij Stedelijk Jongerenwerk Attak. In het kennismakingsgesprek is begeleiding & coaching een essentieel gespreksonderwerp, dit om o.a.: verwachtingen ‘over en weer’, stijlen van leren, begeleiden en coachen, plannen van begeleidende gesprekken, helder te krijgen.


Contact

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen / opmerkingen?

Neem dan contact op met:

Stedelijk Jongerenwerk Attak / de Twern

Vraag naar: Paulus Kuiper

Veemarktstraat 39 (het gebouw V39, tegenover popcentrum 013)

5038 CT Tilburg

Tel. Attak: 013 – 5430140

E-mail: p.kuiper@attak.nl

Geen opmerkingen: